Kertaterapia 

Kertaterapia on sinulle joka haluat pohtia ja katsoa uudella tavalla elämäsi solmukohtaa. Nimensä mukaisesti kyse on kerta terapiasta

Kertaterapian tarkoitus on auttaa juuri ensiaskelten ottamisessa kohti psyykkistä tukea sekä auttaa muiden hoidon aloittamiseen liittyvien kynnysten yli. Käynnillä voit keskustella turvallisesti omasta tai läheisesi tilanteesta mielenterveyden ammattilaisen kanssa.  Kertaterapia keskustelu on täysin luottamuksellista.

Jos et esimerkiksi tiedä, minkä tyyppisestä avusta sinä voisit parhaiten hyötyä, pohdit sinulle sopivaa terapiasuuntausta tai vain haluat jäsentää omaa tilannetta tai ongelmaa, suosittelemme sinua varaamaan Kertaterapia käynnin. Kertaterapian kautta voit myös saada henkistä ensiapua, kun elämässä on tapahtunut jotain mieltä järkyttävää. Kertaterapia käynnillä mielenterveyden ammattilainen kartoittaa tilannettasi ja auttaa sinua löytämään sopivan hoitopolun, jota pitkin jatkaa eteenpäin.. 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia 

 GALININ tarjoama ratkaisukeskeinen lyhytterapia on ammatillista ja luotettavaa matalan kynnyksen terapeuttista keskustelu tukea.  Lyhytterapia on nimensä mukaisesti lyhytjaksoista: käyntikertoja voi olla 1-20. Arvioimme yhdessä ensimmäisellä tapaamiskerralla käyntikertojen määrää sekä tapaamistiheyttä.

Lyhytterapialla pyritään kasvattamaan asiakkaan itseymmärrystä, auttamaan tunteiden säätelyssä, vahvistamaan voimavaroja, etsimään uusia näkökulmia ja tarkoituksenmukaisia toimintatapoja.Tavoitteena on löytää uusia näkökulmia ja työkaluja  arkeen ja jaksamiseen kuin stressin helpottamiseen. 

Et tarvitse lääkärin lähetettä tai diagnoosia varatessasi aikaa lyhytterapiaan. Lempeä ajatus ei tuota psykoterapia palveluita, joten tapaamisista ei laadita kirjauksia potilasasiakirjoihin - kaikki kirjalliset tuotokset ovat sinun omaisuuttasi asiakassuhteen päätyttyä. 

Ratkaisukeskeinen terapia
Ratkaisukeskeinen terapia

Hot - hyväksymis ja omistautumisterapia 

HOT edustaa uusinta, kolmannen aallon kognitiivisen käyttäytymisterapian suuntausta. Sen vaikuttavuudesta on maailmalla ja myös Suomessa saatu yhä enemmän näyttöä (yli sata julkaistua vaikuttavuustutkimusta).

Työskentelyssä on kaksi päämäärää: ensinnäkin auttaa elämään elinvoimaista, rikasta ja merkityksellistä elämää. Tämän tavoitteen tukemiseksi käytetään aikaa sen selkiyttämiseen, mitä asiakas pohjimmiltaan haluaa elämältään; mikä on tärkeää ja merkityksellistä. Tätä kutsutaan arvojen kirkastamiseksi.

Toinen päämäärä on opettaa taitoja, jotka auttavat käsittelemään epämiellyttäviä tai tuskallisia ajatuksia ja tunteita uudella tavalla. Näitä taitoja kutsutaan tietoisuustaidoiksi ("mindfulness"). Tietoisuustaidot auttavat keskittymään nykyhetkeen avoimesti ja sallivasti. Niiden avulla voi oppia huomaamaan ajatukset ajatuksina ja tunteet tunteina, jolloin niiden vaikutusvalta pienenee. 

Silloin on mahdollista kohdata jopa kaikkein vaikeimmat ajatukset, tunteet, mielihalut, muistot ja kehon tuntemukset ilman, että ne saavat ylivaltaa. Kun tätä taitoa oppii, voi katkaista negatiivisten, itseä vahingoittavien käyttäytymistaipumusten ketjun, josta on voinut kärsiä vuosikausia. Taitojen kehittymisen myötä voi päästää irti haitallisista sisäisistä säännöistä ja uskomuksista, nousta omien pelkojensa yläpuolelle ja muuttaa omaa lähestymistapaa elämää kohtaan. 

Ryhmämuotoinen terapia 

Sekä Hot -terapia kuin ratkaisukeskeinen terapia toimivat myös hyvin ryhmä terapeuttisina muotoina. Ryhmät ovat suljettuja, ryhmään  4-8 henkilöä. Tässä muodossa tulee myös hyötyä ryhmän eri jäsenten kokemuksista. 

Ryhmäterapia perustuu olettamukseen, että osa ihmisten ongelmallisista kokemuksista johtuu vaikeudesta luoda tyydyttäviä ihmissuhteita.

Ryhmät tarjoavat mahdollisuuden oppia enemmän ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Ryhmässä on myös mahdollisuus saada vertaistukea, sekä oppia toisten kokemuksista. Ryhmäterapia on tutkimusten mukaan yhtä tehokasta kuin yksilöterapia, ja joissain tilanteissa ryhmämuotoinen terapia on yksilöterapiaa tuloksellisempaakin.

Kysy lisää.